Ammattigolfari Lauri Ruuska ja KsPaino yhteistyöhön

Eletään syksyä 1999 ja Koulunmäen salissa kirmaa toistakymmentä pientä koripalloilija Toni Ilmosen ihailijaa. Hiuksetkin on vedetty samalla tavalla kuin Tonilla. Huima-koris elää kukoistuksen nousuvuosia. 22-vuotiaiden joukkue on juuri voittanut SM-kultaa niin miehet kuin naisetkin pelaavat SM-sarjaa.  Pikkupoikien ei tarvitse esikuvia kaukaa hakea. Salissa juoksee eräs 5-vuotias Lauri-poika, joka haaveilee, että hänestäkin tulee Tonin tavoin takamies, Suomen mestari ja miesten maajoukkuepelaaja.

Vuotta myöhemmin Laurin perhe muutti Honkolasta Savoon Siilinjärvelle. Äänekosken Tennishallilla opitut tennistaidot saivat jatkoa Kuopion Tennisseuran harjoituksissa, mutta kun Siilinjärvellä koriskerhot eivät pyörineet, piti etsiä uusia harrastuksia. Kuvioihin tulikin paikallinen suosikkilaji, pesäpallo ja pari vuotta myöhemmin myös golf.

 Nyt tuo samainen Lauri-poika on 190-senttinen ja 93 kiloinen ammattigolfaaja. Hänestä ei tullut tennispelaajaa, ei takamiestä Tonin tavoin, vaan yksi Suomen lupaavimpia ja lahjakkaimpia golfareita. Haaveista tuli totta – laji vain vaihtui.

 Golfurallaan Tarinagolfia edustava Lauri Ruuska on voittanut kaiken, mitä Suomessa on amatöörigolfissa tarjolla: Hänellä on SM-kultaa niin nuorten, kuin aikuisten sarjoissa, kuten myös rankingvoitot niin amatööri-, kun ammattilaissarjoissa. Amatöörinä parhaat kansainväliset saavutukset olivat EM-kisojen kuudes sija ja USA:ssa pelattavan The Spirit Cupin pronssi.

 Ammattilaiseksi siirryttyään Lauri Ruuska on pelannut pääasiassa pohjoismaista Nordic liigaa, josta takataskussa on yksi osakilpailu voitto. Tulevalla kaudella 2020 tie vie astetta ylemmäksi Challenge Tourille. Sinne Ruuska selvitti tiensä Euroopan Tourin karsintojen kautta. 

 Kolmivaiheisiin karsintoihin osallistui yhteensä 1 067 kilpailija. Voitettuaan ensimmäisen vaiheen osakilpailun Saksan Fleesenseessä (70, 69, 65, 67; -17) ja oltuaan toisessa vaiheessa Espanjan Bonmontissa viides (72, 71, 71, 67; -7), Ruuska selvitti tiensä finaaliin Espanjan Lumineen. Marraskuun finaalissa Ruuska oli lopulta sijalla 96. (72, 75, 64, 75; par), jolla hän ansaitsi paikan Euroopan kakkostason Challenge Tourille.

 Tuleva kausi 2020 lähtee liikkeelle jo heti tammikuun lopussa Etelä-Afrikasta kolmen kisan sarjalla

KsPaino haluaa olla tukemassa nuorta Äänekoskelaislähtöistä lupaavaa urheilijaa matkalla kohti suurempia unelmia ja -areenoita.